Bushnell Pro X2 review

De regels rondom het gebruik van rangefinders zijn de afgelopen tijd flink aangescherpt. Hierdoor mogen verschillende rangefinders niet meer gebruikt worden op de green. Bushnell Pro X2 heeft hierop ingespeeld door een rangefinder te lanceren die voldoet aan de nieuwe regelgeving. Check dit uiteraard wel even bij je lokale golfclub voor je gebruik maakt van de rangefinder. Ben je benieuwd welke functies je kan verwachten van de Busnell Pro X2? Wij hebben de Bushnell Pro X2 getest en kwamen tot de volgende review.

Inmiddels is de Bushnell Pro X2 niet meer te koop, andere rangefinders van Bushnell zijn nog wel te koop bij Amazon

Slope Switch functie

Eén van de belangrijkste functies van de Busnell Pro X2 is de Slope Switch. Als je deze knop omzet kan je switchen tussen de normale en slope modus. In de slope modus kan je de hoogteverschillen op de green goed zien. De hoogteverschillen worden ook meegenomen in de afstand die je nog moet afleggen om de hole te bereiken. Dit is ideaal om te gebruiken tijdens het oefenen op de green. Bijvoorbeeld als je een baan onder de knie wil krijgen en je wil weten wat de hoogteverschillen met de afstand doen. Dankzij deze zichtbare switch aan de zijkant is de rangefinder conform de regels van de USGA. Dit maakt het apparaat legaal om te gebruiken tijdens een toernooi.

Accuraat afstanden meten

De Bushnell Pro X2 kan zeer accuraat afstanden meten en neemt zelfs tot in de millimeters mee hoe ver de hole ligt. Voor sommige golfers kan dit net iets teveel informatie zijn. Als je dit liever niet ziet kan je ervoor kiezen om de decimalen weg te halen en alleen de afstanden in centimeters tot aan de hole te zien. Je ziet exact de afstand tot aan de vlag vanaf jouw positie.

Beeldscherm in twee kleuren

Als je naar het scherm kijkt kan je switchen tussen twee kleuren. Je kan kiezen voor informatie in het zwart of rood. Afhankelijk van het licht kan zwart of rood net iets beter uitkomen op de baan. Met een simpele druk op de mode knop kan je switchen tussen de twee standen. Het is ook mogelijk om de twee schermen gelijktijdig te tonen in twee kleuren.

Zoek de vlag

De Bushnell Pro X2 heeft een zogenaamde pinseeker. Hiermee gaat de laser op zoek naar de vlag. Als deze gevonden is voel je een kleine trilling in de behuizing. De pinseeker zet zich meteen vast op het punt waar de vlag is en meet de afstand op.

Hellingshoek berekenen

De Bushnell Pro X2 ziet eventuele hoogteverschillen op de baan. Door in een bepaalde hellingshoek te slaan lukt het je om de hoogteverschillen te overbruggen en een hole in one te slaan. Dankzij deze informatie kan je nog beter bepalen met welke club je gaat slaan en welke afstand.

Waterdichte behuizing

De behuizing van de Bushnell Pro X2 is volledig waterdicht. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een regenbui op de green. De rangefinder zal hier niet kapot door gaan. Vooral vergeleken met andere rangefinders loopt de Bushnell Pro X2 hierin voor. De rangefinder heeft namelijk een officiële IPX7 waterdichtheid.

Tweede generatie met E.S.P. technologie

E.S.P. is een speciale technologie die Bushnell voor hun rangefinders heeft ontwikkelt. De letters staan voor Extreme, Speed en Precision. De tweede generatie van deze technologie werkt nog sneller en accurater dan ooit tevoren. Je hebt nog nooit zo snel de positie van de vlag gevonden als met de Bushnell Pro X2.

Bushnell Pro X2 review

We hebben de Bushnell Pro X2 getest op de golfbaan in Cochem (Zie: Beste golf vakantiepark), deze 18 holes baan staat bekend om het vele hoogte verschil en lange afstanden. Wat meteen al opvalt is de handige knop waarmee je kan switchen tussen de normale en de slope modus. Zo is het mogelijk om de rangefinder te gebruiken tijdens wedstrijden, want bij wedstrijden is een Rangefinder et slope functie verboden. Je mag echter wel een rangefinder gebruiken als deze optie is uitgeschakeld.

Met de rangefinder is het eenvoudig om de vlag over een grote afstand te vinden. Zodra de vlag door de laser is gevonden wordt deze vastgezet en krijg je de afstand met of zonder slope. Erg handig is dat je kan kiezen tussen een rood of zwart beeldscherm. Meestal maak ik gebruik van een rood beeldscherm, maar bij meer zonlicht maakt een zwart beeldscherm alles beter zichtbaar. Met de ‘mode’ knop kan je het menu zien. Hier kan je helderheid van het scherm instellen en yards of meters.

De Bushnell Pro X2 is mij erg goed bevallen. De afstandsmeter voelt stevig aan en je krijgt er een goed tasje bij. De Bushnell is erg accuraat en eenvoudig in gebruik. Met de hellingmeter kan je overal rekening mee houden bij het slaan van je bal.