De Garmin S62, ook wel Garmin S62 Premium genoemd, is de opvolger van de Garmin S60. Met name in het scherm, design en batterij zijn er verbeteringen doorgevoerd. Ook is de Garmin S62 voorzien van een hartslagsensor, zodat je het horloge ook voor andere sporten en als activitytracker kan gebruiken. We hebben de Garmin S62 mogen testen en gaan in deze Garmin S62 review uitgebreid in op de mogelijkheden van het meest geavanceerde golfhorloge van dit moment.
De Garmin S62 bezit de meest geavanceerde golffuncties tot nu toe, een overzicht van de belangrijkste golffuncties:
De Garmin S62 is te koop bij Bol.com
Review gaat verder onder de afbeeldingen
Het begint natuurlijk met het uitpakken van de Garmin S62. Wat een prachtig golfhorloge, op het (eenvoudig te vervangen) siliconen bandje na, is het een horloge wat je ook prima op je werk kan dragen en het dagelijks leven.
Maar we schrijven deze review natuurlijk voor de golffuncties van de Garmin S62. We staan op de golfbaan De Schoot in Sint-Oedenrode voor het testen van de Garmin S62. Na het aanklikken van ‘Golfen’ gaan we van start en zoekt het golfhorloge naar satellieten voor het bepalen van de locatie. Vervolgens kan je de juiste baan selecteren en zijn we verrassend snel van start.
We zien een overzicht van de hole die we gaan spelen. Ook staat aangegeven hoeveel de par er voor de hole staat en wat de afstanden zijn tot het begin, midden en einde van de green. Je ziet precies waar de bunkers en waterpartijen liggen, zodat je ook daar rekening mee kan houden bij het afslaan. Klik op een bunker en je ziet de afstanden van het begin en einde van de bunker. Dit kan je ook doen met doglegs en op een willekeurig punt op de kaart, zodat je de afstand kan meten (touch-tageting).
We laten vervolgens de virtuele caddie een club aanbeveling doen, maar dat kan pas als je vijf rondes hebt gespeeld met CT10 sensoren en/of met de instelling Clubmelding ingeschakeld. De clubcaddie houdt dan rekening met eerdere golfscores, windgegevens en de betreffende hole.
Na een slag vraagt het horloge om de club waarmee je hebt geslagen. Wij geven bij de afslag de driver door die we gebruikt hebben. Terwijl je loopt zie je bovenaan het scherm hoever je geslagen hebt als je bij de bal bent. Ook de volgende slag wordt automatisch geregistreerd en we selecteren zelf welke club we hebben gebruikt. Al deze informatie zal het horloge in de toekomst gebruiken om je te adviseren met welke club je het beste kan slaan.
Als we op de green komen gaat het horloge automatisch naar het scoreveld. Hier kunnen we na het putten invoeren hoeveel slagen we nodig hadden (inclusief putts), hoeveel putts en of we de faiway hebben geraakt of dat de bal links of rechts terecht kwam.
De informatie van de desbetreffende baan is goed af te lezen en eenvoudig te begrijpen. Ook de bediening met het touchscreen werkt erg intuïtief en snel. De afstanden zijn vrij nauwkeurig, maar minder nauwkeurig dan bij een afstandsmeter. Het kan ongeveer een meter schelen, en regelmatig wisselt de afstand een meter lager of hoger tijdens het bepalen van de afstand. Maar dit geeft niet bij een golfhorloge. Je krijgt er zoveel informatie voor terug over de baan, dat je er altijd voordeel bij hebt.
Een leuke functie is Swingtempo. Hiermee kan je je swing analyseren en zo een consistentere swing ontwikkelen. De Garmin S62 meet en toont de tijd van de backswing en downswing. Ook het tempo van de swing wordt weergegeven. Het ideale tempo is 3.0 en door regelmatig je swing te registreren en aan te passen kan je swing tempo optimaliseren.
Vanwege het mooie design wil je de Garmin S62 ook buiten de golfbaan kunnen dragen. Erg fijn dus dat er verschillende functies zijn die met name buiten de golfbaan goed van pas komen. Zo is het mogelijk om smartphone notificaties af te lezen op het scherm. Ook oproepen weigeren of accepteren is mogelijk, bij het accepteren heb je wel nog steeds je smartphone nodig om te bellen.
Met de Garmin Pay functie is het mogelijk om te betalen met je horloge. Laat je portemonnee dus thuis en reken af met de Garmin S62.
Nieuw is de hartslagsensor waarmee je onder andere je stressniveau kan bepalen. Ook kan je met hartslagzones trainen tijdens het hardlopen en fietsen.
De Garmin S62 is sowieso niet enkel een golfhorloge, maar met de apps in de Garmin app kan je onder meer je training registreren tijdens het hardlopen, fietsen en zwemmen. Ook bij het binnensporten is het mogelijk om je activiteit te meten.
Wil je je fietsrondje met een cadanssensor, snelheidsmeter of externe hartslagmeter registreren? Ook dat is mogelijk via ANT+ en bluetooth.
Je kan de Garmin S62 ook als activitytracker gebruiken en zelfs je slaap laten registreren.
De Garmin S62 wordt verkocht als golfhorloge en bevat ook alle functies die je je maar kan wensen als golfer, maar hiermee doe je dit sporthorloge echt tekort. Want ook voor hardlopen, fietsen, zwemmen en nog tal van andere sporten kan je dit horloge gebruiken om je training of wedstrijden te meten.
Tijdens het golfen is de Garmin S62 ongeëvenaard in gebruiksgemak en gedetailleerdheid van de baan. Je mist geen enkele hindernis op de baan meer en al je slagen worden automatisch vastgelegd zodat je je afstanden per club goed kan analyseren.
De Garmin S62 is het beste golfhorloge dat we ooit hebben getest en qua functies loopt het ver voor op de concurrentie.
De Garmin S62 is te koop bij Bol.com
Één van de belangrijkste aspecten van een golfhorloge blijft het scherm. Onder meer werking van het touchscreen, grootte van het scherm en krasbestendigheid van het scherm zijn punten waar golfers vaak kritisch naar kijken. Bij de Garmin S62 zijn al deze punten aangepakt waardoor het horloge een nog grotere voorsprong krijgt op golfhorloges van andere merken en de eigen goedkopere golfhorloges.
Bij het ontvangen van het golfhorloge valt meteen op dat het scherm iets groter is. Dit is niet alleen fijner voor het aflezen van het horloge, maar ook voor het bedienen van het kleuren touchscreen. Het scherm heeft een omvang van 1,3 inch en een schermresolutie van 260 x 260 pixels voor een zo gedetailleerd mogelijk beeld van de golfbaan.
Door transflectief memory-in-pixel technologie is het scherm ook in zonlicht goed te bekijken.
Ook voor krassen op het scherm hoef je niet meer bang te zijn. Het Corning® Gorilla® Glass 3 is één van de sterkste glassoorten en zeer krasbestendig.
Waar veel aandacht aan is besteed is het design van de Garmin S62. Mede door de wens van veel golfers om het golfhorloge ook als smartwatch buiten de baan te gebruiken heeft Garmin het horloge een nog meer casual uitstraling gegeven, dan de eerdere modellen die toch vooral op een sporthorloge leken.
De buitenrand is van keramisch materiaal wat het een echte premium uitstraling geeft.
Het bandje is nog steeds van silliconen materiaal, maar het wisselen van het bandje is eenvoudiger gemaakt en er is inmiddels een groot aanbod van onder andere leren en metalen bandjes die op de Garmin S62 passen.
Het blijft één van de grootste ergernissen bij het gebruik van een golfhorloge, het horloge is te snel leeg. Met een batterijduur van 20 uur in GPS-modus kan je de Garmin S62 de hele dag gebruiken of zelfs twee dagen achter elkaar 18 holes golfen zonder het horloge aan de oplader te hoeven hangen.
Als smartwatch zonder gebruik van GPS is het zelfs mogelijk om het horloge 14 dagen te gebruiken zonder opladen.
De Garmin S62 is niet enkel een golfhorloge. Je gebruikt hem ook bij buitensporten als hardlopen, fietsen, zwemmen, skiën, snowboarden, langlaufen, suppen en roeien. Maar ook bij binnensporten kan je met de vele sensoren je training registreren.
Vanwege het mooie design kan je het golfhorloge ook prima casual buiten de baan dragen en gebruik je de S62 als activiteitentracker en om te betalen via Garmin Pay. Je smartphone kan je in je broekzak laten, want je ziet al je inkomende berichtjes en oproepen op het horloge binnenkomen.
De Garmin S62 is te koop bij de volgende webshops: