Golf GPS

Vroeger zag je veel golfers met een laser afstandsmeter, tegenwoordig krijg je nog veel meer informatie op de baan met behulp van GPS. Een golf gps systeem is een erg eenvoudige manier om je golfspel te verbeteren. Je ziet dan ook steeds meer hobby golfers golfen met een gps systeem, in de meeste gevallen gaat het om een golfnavigatiesysteem dat je kunt bevestigen op je golftas of een golfhorloge dat je om je pols meedraagt. Vooral het golfhorloge is een populaire gadget onder golfers en biedt afhankelijk van het model erg veel mogelijkheden om je golfspel te verbeteren. Op de meeste golf gps systemen is het mogelijk om de afstand tot de hole te zien en obstakels op de golfbaan zoals waterpartijen en bunkers. Daarnaast bevatten sommige van deze GPS systemen de mogelijkheid om scores bij te houden en te koppelen met je smartphone. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van golf GPS en welke merken en modellen het populairste zijn onder golfers.

Golf gps systemen

Een golf gps systeem lijkt op een normaal navigatiesysteem zoals je deze ook hebt voor in de auto en de fiets. Toch geeft een golf navigatiesysteem veel meer informatie dan enkel de route naar de green. Uiteraard is een en ander afhankelijk van het model, maar de meeste golfnavigatiesystemen geven een exacte afstand tot de hole. Ook tussen-afstanden zijn zonder moeite tevoorschijn te halen. Erg handig om te bepalen met welke club je de bal gaat slaan.

Sommige golf GPS systemen zijn zo gedetailleerd dat je een overzicht hebt van obstakels op de golfbaan, bijvoorbeeld bunkers en waterpartijen. De systemen hebben meer dan 40.000 voorgeprogrammeerde golfbanen en hebben gratis kaartupdates.

Ook het schrijven van papieren scorekaarten is voorbij, je slagen worden automatisch bijgehouden en je score geregistreerd. Nog een leuke functie van golf gps systemen is dat je kunt registreren hoever je slaat met een bepaalde club, zodat je in de baan advies kunt krijgen met welke club je het beste kunt slaan.

Wij hebben reeds een aantal keer een balletje geslagen met een Garmin gps systeem en raden dit merk dan ook aan. Regelmatig komen ze met nieuwe modellen en de kaarten worden goed up to date gehouden.

Golf GPS systemen zijn te koop bij Amazon & Bol.com

Golfhorloges

De ultieme golfgadget blijft echter een golfhorloge. Complete golfnavigatie op een stijlvol en sportief horloge. De meeste functies van normaal golfnavigatiesysteem zitten ook op een golfhorloge, handig is echter dat je met een golfhorloge precies op de plek staat waar vanaf je gaat slaan. Het horloge voelt als een normaal horloge aan je arm en belemmerd je dus niet in je bewegingen. Naast navigatie en het bijhouden van scores, kun je op sommige ook meteen je e-mails en sms berichten lezen. De Garmin S62 is op dit moment het meest geavanceerde golfhorloge. Naast een mooi kleurenscherm met een overzichtelijke courseview, kun je je swingtempo meten en hoe hard je slaat. Met behulp van het horloge kun je trainen om meer consistentie in je slag te krijgen. Ook kun je snel even kijken naar afstanden tot bijvoorbeeld een bunker of de green.

Golf GPS systemen zijn te koop bij Amazon

Lees ook onze blogs over golfhorloges en de beste golfhorloges van dit moment.