Golf pitchfork

Tijdens het spelen op de golfbaan ben je verplicht een pitchfork bij je te dragen. Een pitchfork gebruik je om de balinslag op de green te repareren. Deze balinslag wordt een pitchmark genoemd en ontstaat als een golfbal met een hoge boog op de golfbal beland en een klein putje achterlaat in de green. Als je de pitchmark niet herstelt zal een volgende speler er hinder aan kunnen ondervinden. Het is daarom verplicht om een pitchmark te herstellen.

De pitchfork is een soort vorkje waarmee je een pitchmark kunt herstellen. Je herstelt een pitchmark door de pitchfork rondom de pitchmark schuin in de grond te steken. De tandjes van de pitchfork zet je onder de pitchmark zodat je vervolgens het bovenste gedeelte van de pitchfork naar het midden van de pitchmark kunt duwen. Dit doe je rondom de gehele pitchmark zodat alle grond weer op de eigenlijke plaats terug is geplaatst. Vervolgens maak je de plek met de putter weer vlak door er op te duwen. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je een pitchmark repareert:

Pitchfork kopen

Online zijn er verschillende pitchforks te koop. De meeste modellen zijn erg simpel en bevatten enkel een pitchfork, maar er zijn ook meer geavanceerde pitchforks met extra opties. Zo zijn er pitchforks met een ballmarker, score teller (voor het bijhouden van het aantal slagen tijdens één hole) en golfborstel. Het bekendste en veruit beste merk dat pitchforks maakt is Pitchfix. Met het kopen van een Pitchfix pitchfork weet je zeker dat je een pitchfork van goede kwaliteit hebt.

Pitchforks zijn onder meer te koop bij Bol.com

Goedkope pitchfork

Heb je de pitchfork pas een aantal weken later nodig, dan kan je ook overwegen om een pitchfork bij Aliexpress te kopen. Deze zijn vaak veel goedkoper dan bij de Nederlandse webshops. Enige nadeel is dus wel dat je minimaal twee weken moet wachten op verzending.

Plaats een reactie