Winter golfkleding

Het fijne van de golfsport is dat je deze in de winter prima kunt voortzetten. De baan is wellicht wel wat harder en ligt er iets minder vrolijk bij dan in de zomer, maar je kunt er prima op golfen. De lol is er echter snel vanaf als je je qua golf winterkleding niet goed hebt voorbereid. Koude handen, een koud hoofd en koude voeten zijn de meest voorkomende klachten bij golfen in de winter. Toch zijn deze drie klachten heel eenvoudig te voorkomen met goede winter golfkleding. In dit artikel zullen we tips geven om het golfen in de winter wat aangenamer te maken door het dragen van de juiste winter golfkleding.

Winter golfjack

Een golfjack is in de winter zeker aan te raden. Een goed golfjack beschermt tegen zowel wind als regen. Het golfjack dient dus waterdicht zijn ter bescherming tegen de reden, maar dient tegelijkertijd wel ademend te zijn. Ook dient het golfjack je niet te beperken in je bewegingen, de meeste golfjacks zijn dan ook gemaakt van meebewegende (stretch) stof. Onder het golfjack doe je nog twee lagen aan, het beste is om een thermoshirt te dragen en daaroverheen een lang t-shirt. Indien dit te warm voor je is of je te veel beperkt in je bewegingen dan is één lang shirt ook afdoende. Een winter golfjack is onder meer te koop bij Bol.com, Decathlon & Herqua.

Winter golfbroek

Als broek kunt u boven uw normale golfbroek een (kwalitatieve) regenbroek dragen. Een regenbroek beschermt tegen wind en regen. Hierdoor dringt de kou niet door tot je benen. Ook voor de winter golfbroek geldt dat deze van een rekbare stof moet zijn gemaakt, zodat je vrij bent in het maken van je bewegingen. Ook dient de golfbroek ademend te zijn, zodat zweet naar buiten kan worden afgevoerd. Winter golfbroeken zijn onder meer te koop bij Bol.com & Decathlon.

Winter golfschoenen en golflaarzen

Al hoewel waterdichte golfschoenen ook in de zomer erg belangrijk zijn, is dit in de winter helemaal het geval. In de herfst en winter zijn de banen natter door de regen en zorgen natte voeten al snel voor een oncomfortabel rondje golfen doordat ze sneller afkoelen. Het is dan ook van essentieel belang dat je in de winter golft op waterdichte, ademende golfschoenen met eventueel iets dikkere sokken. In plaats van golfschoenen kun je in de winter ook kiezen voor speciale golflaarzen. Deze winterlaarzen voor zowel dames als heren zijn de beste bescherming tegen de winterse omstandigheden en geen onverstandige aanvulling van je golf winterkleding.

Voor golf winterlaarzen en golf winterschoenen kun je terecht bij Bol.com

Winter golfhandschoenen

Het is niet aan te raden om met je zomerse golfhandschoenen te gaan golfen in de winter. Je handen worden na een aantal holes koud wat ten koste gaat van je golfspel. Met koude handen ga je namelijk harder in de stok knijpen wat zal resulteren in een slechte swing. Het is dan ook aan te raden om in de winter gebruik te maken van speciale winter golfhandschoenen. Wij raden de Footjoy Wintersof golfhandschoenen aan, zowel verkrijgbaar voor dames als heren. Bij Bol.com hebben ze winter golfhandschoenen te koop.

Muts

De meeste warmte verlaat het lichaam via het hoofd. Een muts voorkomt dit en houdt het hoofd inclusief de oren lekker warm. Bol.com verkoopt diverse soorten en merken mutsen voor in de winter.

Winter golfkleding kopen

Een groot aanbod aan winter golfbroeken, golfjacks, golfschoenen en meer vind je bij de onderstaande webshops.