Golfsokken

Golfsokken zijn belangrijk om sportblessures te voorkomen. Verschillende merken ontwerpen speciale golfsokken die je kan dragen onder je golfoutfit. Sommige sokken zijn puur functioneel terwijl andere precies passen bij je outfit. Als je op pad gaat om nieuwe golfsokken uit te zoeken dan moet je op een aantal punten letten.

Comfortabele pasvorm

Tijdens het spel wil je natuurlijk niet gehinderd worden door externe omstandigheden. Golfsokken zonder een comfortabele pasvorm gaan tijdens het lopen door de baan irriteren en zorgen al snel voor vervelende blaren. Sokken speciaal gemaakt voor golf zijn elastisch en bewegen met je mee tijdens het lopen en het maken van een swing.

Voorkom zweetvoeten met golfsokken

Zweetvoeten zijn niet alleen hinderlijk, maar zorgen al snel voor wrijving en het ontstaan van blaren. Als je normale sokken draagt in je golfschoenen dan begin je al snel te zweten. Golfsokken zijn voorzien van vocht controle en zorgen ervoor dat het zweet wordt afgevoerd en je voeten droog blijven. Een droge sok voelt tevens een stuk comfortabeler aan.

Versterkte hiel

Niet alle golfsokken zijn voorzien van een versterkte hiel, maar het is wel een aanrader om meer steun te krijgen tijdens het golfen. Daarnaast dempt de versterkte hiel het effect op je voet tijdens het lopen of het maken van een swing. Nog een voordeel is dat je sokken minder snel slijten.

Achillespees beschermen

Niet alleen de hiel kan beschermd worden tijdens het golfen, maar ook de achillespees. Golfsokken met een hoog model zijn vaak voorzien van extra versteviging rondom de achillespees.

Voorkom zwelling

Heb je na het golfen vaak last van opgezwollen voeten? Er is een kans dat er te weinig circulatie is in je schoenen of sokken. Er zijn speciale golfsokken van Footjoy waarmee je zwelling kan voorkomen.

Ondersteuning rond de enkels

Als je problemen hebt met je enkels tijdens het golfen dan kan je extra ondersteunende sokken aanschaffen. Footjoy heeft speciale golfsokken met extra ondersteuning rondom de enkels. Je ziet hier helemaal niets van, maar de ondersteuning voel je wel degelijk tijdens het lopen.

Stretch

Naast een comfortabele pasvorm is stretch enorm belangrijk tijdens het spelen van golf. De sokken mogen niet knellen tijdens het maken van een swing. Na afloop nemen de sokken dankzij voldoende stretch automatisch weer de oude vorm aan.

Golfsokken kopen

Voor het kopen van golfsokken kun je het beste terecht bij