Golfrok

Een sportieve golfrok staat nog altijd hoog aangeschreven als kledingvoorschrift voor vrouwen op de golfbaan. Vooral tijdens de zomermaanden lopen veel vrouwen in een golfrokje. Uiteraard kan je geen gewone rok gebruiken om een potje te gaan golfen. De rok moet aan verschillende eisen voldoen om het golfen comfortabel te maken. Een aantal eigenschappen waar je op kan letten bij het kopen van een golfrok hebben we voor je op een rijtje gezet.

Een broek verwerkt in de golfrok

Een normale rok kan misschien comfortabel zitten, maar tijdens het maken van een swing heb je vaak te weinig bewegingsvrijheid. In de golfrok is dan ook vaak een speciale broek verwerkt. Deze broek zorgt ervoor dat je rok eenvoudig meebeweegt bij het maken van een swing. Uiteraard is de broek onzichtbaar tijdens het spelen.

Stretch

De keuze voor het juiste materiaal is erg belangrijk bij het uitzoeken van een golfrokje. Kies altijd een golfrokje uit waar stretch zones in verwerkt zijn. De stof blijft zo eenvoudig met je lichaam meebewegen tijdens het golfen.

Ademende stof

Tijdens het golfen begin je al snel te zweten en is het belangrijk dat je golfrokje vocht afvoert. Door te kiezen voor een ademende stof blijft je lichaam droog tijdens het spelen van golf op een warme zomerdag. Een wandelrok met stretch is dan ook een goede optie, deze zijn onder meer te koop bij Bever.nl.

UV bescherming

Als je de hele dag in de zon staat dan kan dit schadelijk zijn voor je huid. Het is belangrijk dat een golfrokje UV straling tegen kan houden.

Zakken

Normaal kom je geen zakken tegen bij een rok, maar bij een golfrokje kan het handig zijn om ze te hebben. Je kan hierin bijvoorbeeld tees of golfballen bewaren.

Golfrokje kopen

Golfrokjes zijn onder meer te koop bij