Beste driver

Ben je op zoek naar de beste golf driver? Een golf driver kopen is als je voor het beste van het beste gaat een flinke investering. Je wilt dan ook zeker zijn dat wat je koopt goed is. Wij zochten uit wat de beste golf drivers op dit moment zijn per merk en met welke golf drivers de beste golfers ter wereld spelen. Want als een golf driver goed genoeg is voor Tiger Woods, Rory McIlroy en Joost Luiten dan moet jij er toch ook je golfspel mee kunnen verbeteren? Wij hebben zelf ervaring met de Taylormade M3 460 MID driver en de Callaway Rogue Draw en delen ook onze ervaring met deze golf drivers uit het top segment. Lees het blog tips voor het kopen van een golf driver als je op zoek bent naar specifieke tips die je helpen bij het online kopen van een driver.

Welke golf drivers gebruiken de golf pro’s?

De golf pro’s die wedstrijden spelen op het hoogste niveau zijn in de meeste gevallen gebonden aan een sponsor en zijn dus verplicht een bepaalde golf driver te gebruiken van dat merk. Uiteraard willen ze de beste driver en daarom niet dat een sponsordeal ten koste gaat van hun prestaties. Daarom worden ze door de golfmerken betrokken bij het ontwikkelen van een nieuwe golf driver, zodat deze helemaal aan hun eisen voldoet. We hebben van de beste golf drivers een overzicht gemaakt van bekende golfers die er mee slaan op dit moment:

Beste golf driver per merk

Beste Taylormade driver

  • Taylormade M3 460 driverBen je op zoek naar een golf driver voor meer afstand en een grotere nauwkeurigheid? De de Twist-Face technologie van Taylormade ga je effectief de zijwaartse draaiing van de bal tegen die wordt uitgeoefend als je golfbal ergens anders dan op het midden van het slagvak wordt geraakt. Hierdoor sla je verder en nauwkeuriger. Met het Y-track-systeem is de driver te personaliseren. Je plaatst de gewichten verder naar achter voor meer vergevingsgezindheid bij je slagen en verder naar voren voor een lagere, meer doordringende balvlucht. Hiermee is het de meest verstelbare driver die Taylormade ooit gemaakt heeft.
  • Taylormade M4Ook de M4 is voorzien van de Twist-Face technologie. Een grote nauwkeurigheid dus en meer afstand bij je afslag. Met het revolutionaire Twist Face heeft de driver meer loft in de teen en minder loft in de hiel. Dit zorgt voor een meer consistente spin. De Taylormade heeft een flexibel clubblad met een grotere sweetspot. De flexibele centrale sleuf verhoogt snelheid van de bal en reduceert ongewenste spin.
Beste Taylormade driver
Taylormade M3 driver

Beste Callaway driver

  • Callaway Rogue – De belangrijkste eigenschappen van de Rogue collectie zijn meer balsnelheid en vergevingsgezindheid. Callaway maakt gebruik van de Jailbreak technologie, hierbij verbinden zandlopervormige staven de kroon en de zool met elkaar. Dit maakt het clubhoofd stijver waardoor er meer energie verwerkt wordt bij impact. Dit heeft volgens Callaway extra balsnelheid tot gevolg. Door het X-Face clubblad, dat bestaat uit verschillende diktes, blijft de balsnelheid ook op peil als je de sweetspot mist. Voor een optimale aerodynamica werkte Callaway samen met Boeing. Hierdoor heeft de driver minder luchtweerstand waardoor je met eenzelfde swingsnelheid meer clubhoofdsnelheid kan genereren. Naast de standaard versie is zijn er nog twee Rogue drivers. Met de Rogue Sub Zero heb je minder spin, de Rogue Draw driver helpt fade en slice ballen te verminderen.
  • Callaway Great Big Bertha Epic – Ook voor de Great Big Bertha Epic maakt Callaway gebruik van de Jailbreak technologie. De twee lichtgewicht staven van titanium achter het clubblad zorgen voor meer balsnelheid en meer afstand bij je afslag. De Great Big Bertha Epic is langer en meer vergevingsgezind dan zijn voorganger. Met het schuifgewicht en de aanpasbare hosel kan je het zwaartepunt lager zetten, waardoor de bal hoger vliegt. Met de Great Big Bertha Epic Sub Zero heb je minder spin. Hierdoor moet je veel swingsnelheid hebben om de bal hoog genoeg de lucht in de te krijgen. Bij deze laatste is het dus lastiger om tot een goede configuratie te komen. Ook de professionele golfers kiezen daarom vaker voor de Great Big Bertha Epic i.p.v. de Epic Sub Zero.
Beste Callaway Driver
Callaway Rogue

Beste Ping driver

  • Ping G410 De Ping G410 is de meest stabiele en vergevingsgezinde driver uit de Ping collectie. Het is een erg goede toevoeging aan de G410 lijn. Net als de andere G410 drivers heeft deze driver een dunne aerodynamische kroon en een erg flexibel clubblad. In vergelijking met de gewone G410 driver is het profiel van de G410 Max driver 15cc groter. Hierdoor raak je de bal nog eenvoudiger wat zorgt voor betere en meer consistente afslagen. Het zwaartepunt van de Ping G410 Max ligt zeer diep en laag waardoor deze extreem vergevingsgezind is.
Beste Ping Driver
Ping G400 Max

Beste Titleist driver

  • Titleist TS3 – De nieuwe Titleist TS3 driver is op dit moment nog weinig over bekend, wel is bekend dat Justin Thomas er de komende tijd zijn wedstrijden mee gaat spelen. Het gaat dus zeker om een verbetering ten opzichte van de eerdere modellen, anders zou een professionele golfer als Thomas de gok niet wagen. Zodra er meer over de TS3 bekend is bespreken we dat hier. Voorlopig ligt de Titleist TS3 nog niet in de winkels.
  • Titleist 917 – Een driver van Titleist die op dit moment wel verkrijgbaar is is de Titleist 917. Een stabiele en vergevingsgezinde golf driver. De Titleist 917 is een aanrader voor golfers op ieder niveau. Raak je de bal een keer wat minder, dan verlies je minder balsnelheid dan gebruikelijk en ook zal de bal minder snel van de rechte lijn afwijken. De zijkanten van de 917 zijn iets dunner gemaakt, wat zorgt voor voor meer balsnelheid en een verminderde spin. Er zijn 16 mogelijke afstellingen voor loft en lie (SureFit Hosel) voor het personaliseren van de balvlucht. Met de SureFit CG (Centre of gravity) kan je de spin controleren en personaliseren.
Beste Titleist Driver
Titleist 917

Beste Mizuno driver

  • Mizuno GT180 – De meest instelbare golf driver van Mizuno. Met de Wave Sole Technologie in de bovenzijde van het clubhoofd wordt het gedicht meer naar voren en naar de bodem van het clubhoofd verdeeld, wat zorgt voor minder spin en meer lengte. De GT180 heeft schuifregelaars bovenop het clubhoofd waarmee je de balans en gewichtsverdeling kan instellen. Ideaal om de balvlucht naar je eigen wensen te personaliseren.

Wat is de beste driver?

De verschillen op het gebied van meetbare resultaten liggen bij deze grote merken uiteraard niet ver uit elkaar. Anders zouden we toernooi spelers allemaal bij dezelfde sponsor met de beste driver zitten. Qua meetresultaten wint de Taylormade M3 het met een kleine afstand op de beste golf drivers van andere merken. Qua design vinden wij de Callaway Rogue en de Ping G400 er fraaier uitzien dan de andere drivers, maar dit is uiteraard smaak.