Golftas

Kun je wel wat advies gebruiken bij het kopen van een nieuwe golftas? In dit artikel zetten we op een rijtje waar je op moet letten bij het aanschaffen van een golftas. De volgende tips helpen je dan ook bij het kopen van een golftas die voor jou geschikt is. Belangrijkste vraag hierbij is welke eisen jij stelt aan een golftas en welk type golftas past bij de manier waarop jij door de baan loopt. Je hebt keuze uit drie verschillende type golftassen: Stand bags, tour bags en cart bags. Ieder type golftas heeft zijn eigen kenmerken en voordelen en nadelen waar je bij het aanschaffen rekening mee moet houden.

Advies bij de keuze voor een golftas

Uiteraard is het type golftas één van de belangrijkste keuzes, maar een aantal beslissingen die je moet nemen zijn van toepassing op alle drie de type golftassen. Zo dien je allereerst te kijken naar het budget dat je wil besteden aan de golftas. De prijzen van golftassen variëren van 30 euro tot 350 euro voor zeer geavanceerde golftassen. Het verschil zit met name in kwaliteit van de gebruikte materialen, het aantal vakken voor opbergen van ballen en golfaccessoires en de wijze waarop het de golfclubs beschermd tegen beschadiging. Met name dit laatste is voor veel golfers een belangrijke overweging bij het kopen van een golftas. Een golftas met meerdere afzonderlijke compartimenten voor het opbergen van golfclubs zorgt voor een betere bescherming dan een golftas waar enkel aan de bovenkant van de tas voor een verdeling van de clubs wordt gezorgd. Ook belangrijk voor veel golfers zijn uiteraard de mogelijkheden om golftees, golfballen, drinken en andere golfaccessoires in te verbergen. Ten slotte moet je bedenken welk type golftas voor jou het beste is. Maak je het liefst gebruik van een golftrolley, dan is de cart bag iets voor jou, draag je liever je golftas dan valt de keuze al snel op een stand bag. We bespreken de verschillende typen hieronder:

Stand bag

Een stand of carry bag is een golftas die je kunt dragen. Ben je een golfer die fit is en fysiek zijn mannetje staat, dan is dit de ideale golftas voor je. De draagband bepaald in grote mate de comfortabiliteit van de golftas. Door de band verandert je tas in een rugzak die je door de baan op je rug draagt. Voordeel van een dergelijke tas is dat je deze mee kunt nemen tot aan de rand van de green, op sommige banen mogen trolleys maar tot net voor de green meegenomen worden. Gebruik je maar weinig clubs, dan is een pencil bag aan te raden. Deze smalle golftas biedt ruimte aan een klein aantal clubs en weegt minder dan de normale stand bag. Stand bags zijn onder meer te koop bij Bol.com.

Cartbag

De meeste hobby golfers maken gebruik van een cart bag, ook wel trolleybag genoemd. Dit is namelijk de golftas die geschikt is om op een golftrolley te plaatsen. Voordeel hiervan is dus dat je de tas niet hoeft te dragen en een groter deel van je energie kunt steken in je golfspel. Je bent minder snel moe, wat je golfspel ten goede zal komen. Nadeel is dat je ook een golftrolley mee moet nemen of ter plekke moet huren. Ze zijn onder meer te koop bij Bol.com.

Tour bag

Tour of staff bags zijn golftassen voor golfpro’s. Het voornaamste voordeel is dat er veel golfclubs en accessoires in passen. Daardoor zijn ze uiteraard ook wat zwaarder om te dragen, iets waar de gemiddelde professional uiteraard geen probleem mee heeft omdat ze een caddie hebben die de golftas draagt. Maar omdat de tour bag niet gemaakt is om op een trolley te rijden zal het voor de gemiddelde amateur, zonder golfkarretje uiteraard, een grote fysieke inspanning zijn om te dragen tijdens een potje golf.

Deze webshops verkopen golftassen:

  • Bol.comBen Ross, Sun Mountain, Cougar, Mizuno, Nike, Spalding, Wilson, Callaway, Cobra o.a.
  • DecathlonInesis, Titleist, Taylormade, Flat by Fastfold, Jucad & Longride
  • Mizuno