Golfhandschoenen

Een golfhandschoen zorgt voor een goede en stevige grip onder alle omstandigheden. Met het dragen van een golfhandschoen krijg je ook minder de nijging om te knijpen, wat ten goede komt aan je golfspel. Ze zijn dan ook een belangrijk hulpmiddel voor een perfecte swing. De golfclub kan beter worden vastgehouden en blaren aan de hand worden met een golfhandschoen voorkomen. Ook als je een beginnend golfer bent is het verstandig om direct te oefenen met een golfhandschoen aan. Als beginnend golfer heb je sneller de neiging om te knijpen en bij vele oefenslagen vanaf de driving range kan dit snel resulteren in blaren. Het dragen van golfschoenen als beginner is dus niet ‘overdreven’, veel beginnende golfers denken namelijk dat het dragen van golfhandschoenen enkel voor de gevorderde golfer is, maar dit is onzin, golfhandschoenen voorkomen pijntjes en zorgen voor een betere grip. 

Soorten golfhandschoenen

Er zijn twee type golfhandschoenen die gedragen kunnen worden in de lente en zomer. Dit zijn de all-weather golfhandschoenen, welke je kunt dragen onder alle weersomstandigheden. Ze zijn gefabriceerd van synthetisch materiaal en deels van leer. Daarnaast is er de leren golfhandschoen, welke ideaal is voor het zomerseizoen, maar niet geschikt is om bij regen te golfen. Leer vormt zich echter mooi naar je hand en ademt meer dan de all-weather handschoenen wat transpirerende handen voorkomt.

Golfhandschoenen zijn te koop bij Bol.

Winter golfhandschoenen

In de winter heb je te maken met koude en soms ook natte weersomstandigheden. Het hebben van te koude handen gaat ten koste van je golfspel als je 18 holes moet lopen. Je gaat namelijk met koude handen harder in de stok knijpen wat effect heeft op uw swing. Het is dan ook aan te raden om in de winter speciale  winter golfhandschoenen te dragen. Onder meer de merken Mizuno en Footjoy hebben de beste golfhandschoenen voor in de winter.

Tips voor het kopen van een golfhandschoen

Indien je rechtshandig bent dan heb je een linkerhandschoen nodig, ben je linkshandig dan heb je een handschoen voor je rechterhand nodig. Welke maat je nodig hebt is niet eenvoudig uit te leggen. Kijk daarvoor naar de maat van je oude golfhandschoen. Indien je online besteld kun je in de meeste gevallen gratis de golfhandschoen ruilen indien deze te groot of te klein zijn. Zorg er bij het passen in ieder geval voor dat de golfhandschoen strak om de hand zit, ze vormen zich na verloop van tijd naar je hand (bij leren golfhandschoenen) dus de handschoen moet niet te ruim zijn. Een leren golfhandschoen ademt het beste en voelt daarom vaak het fijnst aan om de hand.

Regent het op de golfbaan, dan kan je beter een allweather kunststof golfhandschoen aan doen. Uiteraard kun je bij regen ook een reserve golfhandschoen meenemen zodat je na 9 holes even kunt wisselen. Wij hebben de beste ervaringen met de golfhandschoenen van het merk Footjoy.

Golfhandschoenen zijn te koop bij onderstaande shops:

Plaats een reactie