Welke golfset voor beginners?

We krijgen vaak de vraag wat de beste golfset voor beginnende golfers is. Als beginner moet je er eerst maar eens achter zien te komen of je golfen ook op de lange termijn leuk zal vinden. Het aanschaffen van een dure golfset is is als je begint dus niet verstandig. Ook zijn deze clubs niet per definitie de beste golfclubs om het golfspel onder de knie te krijgen, want ze zijn minder vergevingsgezind dan golfsets voor beginners. Daarnaast moet je je afvragen welke golfclubs je daadwerkelijk zal gebruiken tijdens je eerste golfjaar.

Welke golfclubs gebruik je het meest?

Als je begint met golfen is het vooral belangrijk dat je de techniek onder controle krijgt. Tijdens je eerste golflessen moet je niet gek op kijken als je de golfbaan opgestuurd wordt met enkel een ijzer 6 of ijzer 5, Pitchwedge en putter. Met deze drie clubs kom je prima de baan door en kan je perfect werken aan je techniek. Zodra je deze drie clubs onder controle hebt kan je gaan experimenteren met andere ijzers, hybride en eventueel een driver. Zo leer je steeds beter de afstanden die je slaat met een bepaald type ijzer.

Het eerste jaar kan je dus prima om het golfspel onder de knie te krijgen spelen met een halve golfset. Deze zijn voordeliger dan een volledige golfset en als je het golfspel leuk blijkt te vinden kan je investeren in een betere volledige golfset.

Wat zijn goede golfclubs voor beginners?

In de meeste golfsets voor beginners zit een driver, hybride, een aantal ijzers, een Pitchwedge, Sandwedge en Putter. Merken als Wilson, Inesis, Black Diamond en Callaway hebben zeer goede golfclubs en golfsets voor beginners ontwikkeld.

Beste golfset voor beginners

Wij zijn van mening dat je als je begint echt nog niet het beste van het beste moet hebben als je gaat golfen. Onze top 3 golfsets bestaat dan ook vooral uit goede golfsets voor beginners waarbij er dus vooral op de inhoud van de set, prijs voor een beginner, kwaliteit van en ervaringen met de golfset wordt gelet.

Top 3 golfset voor beginners

 1. Inesis Golfset 100
  Deze golfset van de Decathlon is voor zijn prijs erg compleet. De set bestaat uit een driver, hybride, 6/7 ijzer, 8/9 ijzer, pitching wedge, sandwedge en putter. Meer zal je in je eerste golfjaar echt niet nodig hebben, Decathlon heeft de set dan ook samen gesteld op basis van de adviezen van ervaren golfinstructeurs. Over de kwaliteit van Inesis golfclubs zijn wij erg tevreden. Je hebt de keuze uit grafieten of stalen shafts. Let op, de golfset wordt geleverd zonder golftas.
 2. Spalding Golfset True Black
  De Spalding golfset is verkrijgbaar met een shaft van staal of graphite. Het is een 14 delige golfset, waarmee je meteen klaar bent. Zo heeft de golfset een driver, houten 3, hybride 4, ijzers 4 tot en met 9, Pitching Wedge, Sandwedge en putter. De aantrekkelijke prijs, maakt het een geweldige golfset voor beginners. Spalding is daarnaast een prima golfmerk dat bekend staat om zeer degelijke golfclubs.
 3. Callaway Strata Plus Complete Golfset (14 delig)
  Met een prijs van rond de 375,- euro is deze set iets duurder dan de eerdere twee golfsets, maar met 10 clubs en een golftas is deze set ook wel erg compleet voor een beginner. Callaway is een gerenommeerd golfmerk dat geen introductie behoeft. Vele golf pro’s spelen vertrouwen op golfclubs van Callaway.

De golfset der golfsets voor beginners: Wilson ProStaff SGi 14 delige golfset

Deze golfset vinden we eigenlijk qua prijs net iets te duur voor een beginners set en hebben we daarom buiten onze top 3 gelaten. Vind je het echter geen probleem om rond de 500,- euro uit te geven aan je nieuwe golfset, dan is deze golfset erg compleet en van goede kwaliteit:

De Wilson ProStaff SGi golfset is te koop bij Bol.com

 • Driver 10.5°
 • Fairway wood 3 – 15°
 • Hybride Club 5 – 25°
 • IJzers 6,7,8,9 met graphite shaft
 • Pitching wedge en sand wedge met graphite shaft
 • 34 inch ProStaff SGi Blade design putter
 • 3 headcovers
 • Wilson ProStaff SGI zwart / rode standbag

Staal of graphite shaft voor beginners?

De eerste keuze die je als beginner moet maken is of je een golfset met een shaft van graphite of staal wilt. De shaft is een belangrijk onderdeel voor de overdracht van energie van je swing naar het clubhoofd. Als beginner kunnen we ons voorstellen dat je geen idee hebt wat het verschil tussen beide materialen voor shafts is. Graphite is lichter en daardoor kan je een hogere swingsnelheid behalen. Staal is zwaarder en zorgt als je je swing goed onder controle hebt voor minder afwijkende slagen.

Voor beginners is het aan te raden om voor een graphite shaft te kiezen, aangezien deze inmiddels goed doorontwikkeld zijn waardoor afwijkingen steeds minder voorkomen.

Wat heb je nodig als je begint met golfen?

Als je begint met golfen heb je aan een halve set genoeg. Deze bestaan meestal uit een driver, hybride, ijzer 5,6 of 7, Pitchwedge of Sandwedge en putter. Daarnaast heb je natuurlijk een golftas nodig om je golfclubs in op te bergen. Qua golfkleding verschillen de etiquette regels per club, maar speciale golfschoenen, golfbroek en golfhandschoenen zorgen ervoor dat je comfortabel kan golfen.

Wat is het verschil tussen een golfset voor beginners en een dure golfset?

Golfset voor beginners zijn vele malen goedkoper dan een volledige set voor gevorderde golfers. Dit prijsverschil is te verklaren gezien het verschil in het aantal clubs in de golfset, kwaliteit en de mogelijkheden om de golfset naar wens samen te stellen (bijvoorbeeld gripdikte & lengte van de golfclubs).

Hoelang speel je met een beginners golfset?

Wanneer wordt het tijd om van een beginners golfset naar een golfset voor ervaren golfers over te stappen? Zodra je wat langer golf speelt, je swing onder controle hebt en vooral ook weet dat je de komende jaren zal blijven golfen kan je overwegen om een nieuwe golfset te kopen. Waarschijnlijk krijg je het gevoel om over te stappen naar een betere golfset vanzelf als je merkt dat je een snellere swing krijgt of als je een keer de golfclub van een andere golfer hebt gebruikt. Uiteraard kan je ook besluiten om je beginners golfset te upgraden met een betere putter of betere driver.