Golf tips: Bunkerslag

De meeste golfers proberen te voorkomen dat ze de bal in de bunker slaan. Het is dan ook voor veel golfers één van de minst favoriete plekken om de bal te slaan. Golfers hebben veelal moeite met de bunkerslag, omdat het een andere golf swing betreft dan ze in de baan gebruiken. Daarnaast is een bunkerslag vooral een mentaal probleem voor vele mensen. Het is bij een bunkerslag naast de juiste techniek dan ook erg belangrijk dat je vertrouwen in je swing hebt.

Techniek bunkerslag

Uiteraard is de techniek deels afhankelijk van de afstand tot de hole. Bij een korte afstand sla je de bal hoger met een steilere balvlucht, zodat deze minder ver rolt op de green. Zorg dat je stevig in het zand staat, zodat je niet wegzakt tijdens het slaan. Je zet het slagvak open bij je slag en slaat bij het raken van de bal tevens wat zand mee. Voor wat betreft de afstand moet je ook altijd maar in je hoofd houden dat de bal beter een paar meter te ver kan rollen, dan dat de bal niet uit de bunker gaat, dus houdt hier rekening bij het slaan van de bal.

Welke golfclub?

Tijdens de golfles krijg je aangeleerd dat de Sand Wedge de ideale club is voor een bunkerslag. Dit is over het algemeen ook een erg fijne club om vanuit de bunker te slaan, maar het is niet verplicht om deze te gebruiken in de bunker. Bij een fairway bunker is het vaak beter om met een ijzer 7 of een hybride golfclub te slaan als de bunker en positie van de bal zich daarvoor lenen.

Lees ook: Welke golfclub gebruik je wanneer?

In de onderstaande video’s leggen golfleraren en golfpro’s uit hoe je het beste een bunkerslag kunt maken:

Video van Nijenhuis Golf:

Video van Ignition Golf Tips:

Video van Meandmygolf over “The Golf Bunker Splash Shot”: