Golftrui

Een golftrui is speciaal gemaakt om vrij te kunnen bewegen en je lichaam op temperatuur te houden tijdens het golfen. Aan de trui zijn een aantal aanpassingen aangebracht om ermee te kunnen golfen. Het is dan ook afraden om een gewone trui te gebruiken als golftrui, omdat deze meestal niet geschikt is voor het maken van een golfswing. Afhankelijk van de golfvereniging heb je vaak te maken met bepaalde voorschriften voor je golfoutfit. Controleer altijd even van te voren welke golftruien zijn toegestaan op de green voordat je een keuze maakt.

Geen belemmering tijdens het spelen

Het is belangrijk dat je tijdens het golfen niet belemmerd wordt door de pasvorm van je golftrui. De meeste truien zijn dan ook gemaakt van stretch. De trui beweegt hierdoor met je lichaam mee zodra je een swing maakt. Je voelt zo nauwelijks dat je een trui aanhebt waardoor je comfortabel kunt golfen.

Dri-fit

De Dri-fit technologie zorgt ervoor dat zweet direct wordt afgevoerd en je lichaam droog blijft tijdens koude omstandigheden. Nike heeft deze techniek speciaal ontwikkeld voor golfers, maar er zijn ook andere merken met een soort gelijke techniek.

Waterafstotende laag

Tijdens de wintermaanden kun je te maken krijgen met buien tijdens het golfen. Er zijn golftruien verkrijgbaar met een waterafstotende laag zodat je lichaam droog blijft tijdens een korte bui. Hoewel een waterafstotend golfjack in een dergelijk geval natuurlijk voor de beste bescherming zorgt.

Winddicht

Het is belangrijk dat je lichaam warm blijft tijdens het spelen van golf. Als je liever geen golfjack draagt, dan is het slim om opzoek te gaan naar een golftrui die winddicht is. Je lichaam wordt zo extra beschermd tegen de kou.

Warmte isolatie

Een golftrui heeft vaak verschillende kamers om de warmte vast te houden en vocht te laten ontsnappen. Een normale trui heeft deze functie vaak niet.

Golftrui gemaakt van meerdere lagen

Bij slecht weer is het een aanrader om te kiezen voor een golftrui met meerdere lagen. De lagen zijn warmtegeleidend en beschermen je lichaam tegen kou en regen. Een ideale tip als je wilt golfen tijdens een herfststorm.

Pullover

Als je tijdens een koude winterdag met meerdere lagen wil werken, dan is het een aanrader om een pullover te dragen. De trui is vaak gemaakt van zacht katoen en beweegt flexibel mee tijdens het golfen.

Golftrui kopen

Golftruien zijn onder meer te koop bij deze webshops: