Golfschoenen kopen tips

Omdat je gemiddeld zo’n vier tot zes uur op de golfbaan staat per ronde zijn comfortabele schoenen een absolute noodzaak. Goede golfschoenen voorkomen voet- enkel- en rugblessures en hebben een positief effect op je golfspel. Op dit moment zijn er veel golfschoenen online te koop, het is daardoor niet eenvoudig om erachter te komen welke golfschoenen het meest geschikt voor je zijn. Dit artikel probeert je te adviseren bij het kiezen van een goede golfschoen. Het artikel richt zich met name op het online kopen van golfschoenen en de eigenschappen die een golfschoen moet hebben.

Het belangrijkste aan een golfschoen is dat de schoen je een comfortabele ondersteuning geeft tijdens een 18 holes golfronde, zodat je je zonder irritatie kunt concentreren op het spel. Heb je tijdens het lopen van een baan of buiten de baan al snel klachten en pijnlijke voeten dan is het verstandig om een bezoekje te brengen aan een podoloog voor advies.

Lees ook: Wat zijn de beste golfschoenen?

Golfschoen advies

Voor een betere grip op de golfbaan hebben golfschoenen spikes. Deze zijn standaard ca. 1,5 cm. groot, maar je hebt ze ook in kleine noppen van plastic. Uiteraard hebben golfschoenen met plastic noppen minder grip, maar lopen ze wel iets comfortabeler. Metalen spikes zijn op de meeste golfbanen niet meer toegestaan, omdat ze te veel schade aan de green veroorzaken. De huidige spikes zijn van plastic of hard rubber. De noppen of swirls schroef je in dezelfde gaten waar eerst de metalen spikes in zaten. Enige nadeel van deze zachtere spikes is dat ze sneller slijten en dus ook regelmatig moeten worden vervangen.

Tijdens golf ben je veel beweging, zowel tijdens het lopen als tijdens een swing verplaatsen je je voeten zich in de schoen wat tot irritatie en blaren kan leiden op je voeten. Golfschoenen moeten daarom voldoende ondersteuning en comfort bieden ter bescherming van je voeten. Omdat je nog weleens golft op nat gras of tijdens een regenbui is het noodzakelijk dat je golfschoen waterdicht is om blaren te voorkomen. De meeste golfschoenen zijn dan ook waterdicht of waterafstotend. Het is echter niet alleen vocht van buitenaf dat blaren veroorzaakt, zo kunnen zweetvoeten ook leiden tot blaren als de golfschoenen niet ademend zijn. Let er dus op dat de golfschoenen ademen, zodat je niet rondloopt met natte sokken van het zweet.

Het belangrijkste is uiteraard dat de golfschoenen goed zitten. Het kiezen van de juiste maat is online uiteraard wat lastiger dan in een golfwinkel. Je kunt dan ook het beste je huidige schoenmaat aanhouden, over het algemeen komt deze overeen met de maat van golfschoenen. Ook de maat van eerder gekochte golfschoenen is uiteraard een goede indicatie. Vaak staan bij webshops ook beoordelingen van klanten die de golfschoen al hebben gekocht, meestal vermelden ze daarin of de maat overeenkomt met normale schoenmaten. Een golfschoen moet goed op je voet aansluiten, maar niet knellen. Knelpunten kunnen blaren veroorzaken en moet je dus zien te vermijden.

Indien je net nieuwe golfschoenen hebt aangeschaft is het verstandig om deze eerst even in te lopen voordat je een grote baan gaat lopen. Oftewel eerst een paar keer over een kleine baan lopen en afslaan op de driving range voordat je de grote baan op gaat. Ook is het aan te raden om voor winter en zomer verschillende golfschoenen aan te schaffen, omdat zomer golfschoenen te weinig bescherming bieden tegen de koude omstandigheden in de winter.

Golfschoenen kopen

Het voordeel van het kopen van golfschoenen online, is dat de prijs vaak veel goedkoper is dan in een fysieke golfwinkel. Nadeel is uiteraard dat je de golfschoen niet eerst kunt passen. Bij de volgende online golfshops hebben ze golfschoenen tegen zeer scherpe prijzen en in veel gevallen gratis retourneren: