Heren golfkleding

Bij het golfen is goede heren golfkleding erg belangrijk voor je spel. Het is niet alleen belangrijk om er goed uit te zien op de golfbaan, maar vooral dat de kleding comfortabel is tijdens het golfen. Heren golfkleding moet er namelijk voor zorgen dat je gewoon je ding kan doen en je niet belemmerd wordt in je bewegingsvrijheid. Vaak wordt er gedacht dat de golfkleding gewoon chique kleding is zoals een polo. Maar de polo’s die gebruikt worden in de golfwereld zijn anders dan de kleding die we normaal in onze vrije tijd dragen. We hebben dan ook een aantal tips op een rijtje gezet voor het vinden van de juiste heren golfkleding.

Golfbroek

Uiteraard is de golfbroek een belangrijk onderdeel van de heren golfkleding. Tijdens de wintermaanden wordt er altijd een lange golfbroek gedragen en tijdens de zomermaanden korte golfbroek. Ondanks dat een korte golfbroek is toegestaan kiezen veel mannen ook in de zomer voor een luchtige lange golfbroek. Er bestaan namelijk speciale lange golfbroeken voor in de zomer. De reden dat er toch voor een lange broek wordt gekozen heeft te maken met insecten die regelmatig op de golfbaan te vinden zijn. Als je niet gestoken wilt worden door muggen of andere insecten dan is een lange broek verstandig. Het is belangrijk dat je altijd speciale golfkleding aanschaft en geen gewone lange of korte broek. Normale kleding is namelijk van een ander materiaal gemaakt, waardoor de broek gaat schuren. Daarnaast zit er weinig rek tijdens een swing, waardoor er scheuren in de stof kunnen ontstaan. Koop dus altijd een goede golfbroek bij je uitrusting. Sommige heren golfbroeken zijn ook nog eens uitgerust met speciale zakken voor golfballen of tee houders.

Golfshirt of golfpolo

Voor het dragen van heren golfkleding wordt op sommige golfbanen de golfkleding etiquette streng nageleefd. Op deze golfbanen verplicht om de baan te betreden met een speciaal golf shirt dat voorzien is van een kraagje. Denk hierbij dus aan de speciale golf polo’s. Het verschil met een normale polo merk je vooral bij warm weer. Je begint al snel te zweten in een normale polo, waardoor de stof begint te schuren. Er ontstaan vervolgens verschillende irritatieplekjes naast het feit dat je polo aan het einde van de rit niet bepaald meer fris ruikt en vol zweet is. Een golf polo zorgt voor een goede afvoer van transpiratie en houdt het materiaal droog zodat je zonder problemen kan golfen. Nog een voordeel van speciale heren golfkleding vergeleken met een normale Ralph Lauren polo is dat het stof flexibeler is. Je kan dus gewoon een swing maken zonder dat het stof niet goed mee rekt.

Golf polo’s zijn te koop bij Bol.

Golfschoenen

Golfschoenen zijn een belangrijk onderdeel van heren golfkleding. Het is belangrijk dat ze comfortabel zijn want met 18 holes sta je al snel 6 uur op de golfbaan. Als je niet in het bezit bent van de juiste golfschoenen dan kan je last krijgen van blessures. De blessures ontstaan vooral in de voeten, enkels en rug. Goede golfschoenen met spikes zijn niet alleen een verplicht onderdeel van heren golfkleding, maar ook nog eens bepalend voor je spel. Je moet je zonder irritatie in enkels, voeten of rug kunnen concentreren op je spel en hier zijn goede golfschoenen voor nodig. Naast een investering in goede golfschoenen zijn ook de spikes belangrijk. Golfschoenen zijn hiervoor voorzien van spikes dit zijn een soort plastic noppen die je wat meer grip geven in bijvoorbeeld vochtig gras. Deze noppen kan je eenvoudig vervangen als ze versleten zijn. In plaats van plastic kan je ook kiezen voor rubber deze zijn iets duurder, maar gaan wel langer mee op de golfbaan. Daarnaast ademen golfschoenen goed want vochtige voeten of zweetvoeten kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van blaren. Ondanks dat goede golfschoenen ademen zijn ze wel waterdicht, want natte voeten zijn één van de grootste ergernissen op de golfbaan.

Een zomer en winter outfit

Heren golfkleding bestaat vaak uit een zomer en winter outfit. Met de juiste golfkleding kan je het hele jaar door golfen. In de zomermaanden wordt er meestal een polo met korte mouwen gedragen in combinatie met een korte broek, of zoals gezegd een ademende lange golfbroek. Ondanks dat de broek lang is zal je er niet in weg zweten en blijf je koel tijdens het golfen. Tijdens de winter is de lange golfbroek een must en zal deze van een wat dikker materiaal zijn om je te beschermen tegen de kou. Het is ook een overweging waard om een soort regenbroek te kopen die speciaal voor golf ontwikkeld is. De broek ziet er netjes uit en is waterdicht zodat je lichaam niet te snel afkoelt als je aan het golfen bent. Tijdens de wintermaanden draag je een trui of polo met lange mouwen of als het erg koud is kan je ook kiezen voor een golfjack die je beschermd tegen de kou en regen. Daarnaast is het slim om ook zowel zomer als winter golfschoenen aan te schaffen. Zomerschoenen zorgen vaak voor te weinig bescherming tegen de kou tijdens de wintermaanden.

Golfhandschoenen

Golfhandschoenen zorgen voor extra grip tijdens het slaan van de bal. Zonder golfhandschoenen ga je tevens automatisch vaak knijpen tijdens een swing en dit is niet bepaald handig voor je spel. Met golfhandschoenen doe je dit een stuk minder, waardoor je spel bevorderd wordt. Vaak denken beginnende golfers dat ze geen handschoenen nodig hebben. Maar je zal merken dat je spel een stuk beter wordt met golfhandschoenen. Zorg dus bij je heren golfkleding ervoor dat je ook een paar handschoenen draagt. Je kan hierbij kiezen uit twee soorten namelijk all weather handschoenen en winter golfhandschoenen. Daarnaast worden er ook nog leren handschoenen ontwikkeld die alleen in de zomer gedragen kunnen worden en er stijlvol uitzien. Het is slim om zelf te bepalen wat je prettig vindt door het gewoon uit te proberen. Als je een handschoen gaat kopen dan is het slim om even te kijken of je rechts of linkshandig bent. Ben je rechtshandig tijdens het golfen? Dan heb je een linker handschoen nodig en vice versa. Je maakt je heren golfkleding outfit natuurlijk helemaal compleet met een golfhandschoen.