Golfbroek kopen advies

Als je een fanatieke golfer bent en hier veel tijd in steekt, dan is het goed dat je de beste golfbroek draagt op de golfbaan. Je loopt veel en dus is het noodzakelijk dat je een golfbroek draagt die niet schuurt, zodat je je volledig kunt concentreren op je spel. In dit blog geven we tips voor het kopen van de beste golfbroek.

Welke maat golfbroek?

Bij het online kopen van een golfbroek heb je natuurlijk het nadeel dat je de golfbroek niet van tevoren kunt passen. De maten van een golfbroek zijn echter bij de meeste merken vergelijkbaar met die van je gewone broek. Bij merken als Nike, Adidas, Golfino en Under Armour kan je in ieder geval uitgaan van je eigen maat. Mocht de golfbroek toch te groot of te klein zijn of simpelweg niet bevallen, dan kun je deze in de meeste gevallen gratis retourneren of ruilen tegen een andere golfbroek.

Lange of korte golfbroek?

Een keuze die je zult moeten maken is of je kiest voor een lange of korte golfbroek. Een lange golfbroek heeft een aantal voordelen ten opzichte van een korte golfbroek. Het eerste voordeel is dat je de golfbroek ook bij frisser weer kunt gebruiken, maar de grootste reden om ook in de zomer gebruik te maken van een golfbroek is toch wel om te voorkomen dat je wordt afgeleid of gestoken door vliegen, wespen en andere insecten die je regelmatig aantreft op de golfbaan.

Welk materiaal?

Ook de keuze van het materiaal waarvan de golfbroek is gemaakt is erg belangrijk. Het materiaal van de golfbroek moet enige rek bevatten, waardoor het lichaam enige bewegingsvrijheid heeft. Daarnaast moet je bij materiaal kijken of deze bij nat weer ook weer snel droog wordt en of deze ademende eigenschappen heeft voor in de zomer.

Golfbroek met zakken

Tot slot kun je nog kijken naar het aantal zakken dat de broek heeft voor het verbergen van golfballen, pitchfork, tees en andere accessoires. Sommige golfbroeken hebben ook een speciale drukknoop voor een bal marker.

Golfbroek online kopen

Wij hebben goede ervaringen met deze webshops voor het kopen van een golfbroek

Wat je moet weten over golfbroeken

Waarom een golfbroek?

Twijfel je nog of je een speciale golfbroek nodig hebt? Een goede golfbroek geeft je extra comfort tijdens het golfen, zodat jij je volledig kan concentreren op het golfspel. Een golfbroek is ademend, licht van gewicht en bevat stretch materiaal. Je kan je er dan ook perfect in bewegen tijdens het golfen.

Wat is de beste golfbroek?

De beste golfbroeken zijn ademend en hebben veel stretch. De golfbroek geeft goed mee als je je golfswing maakt, zodat je optimaal kan bewegen voor een goede swing. Het ademend vermogen is de belangrijkste eigenschap en zorgt ervoor dat het zweet naar buiten wordt afgevoerd, zodat de broek niet nat wordt tijdens het vele lopen.