Garmin S42 review

Met de introductie van de Garmin S42 dachten we even dat we te maken hadden met een verbeterde versie van de Garmin S40. Maar na het vergelijken van de specificaties en navraag bij Garmin komen we tot de conclusie dat de specificaties van de Garmin S42 niet verschillen met die van de Garmin S40. De focus ligt bij de Garmin S42 vooral op de premium uitstraling van het horloge met een verbeterd design en meerdere kleuren waar je uit kan kiezen.

Wat kan je met de Garmin S42 op de golfbaan?

Info over de golfbaan

Meer dan 42.000 golfbanen zijn van te voren geladen op de Garmin Approach S42. De banen worden automatisch en gratis geüpdate via de Garmin Golf app. Mocht de vlag ergens anders staan, dan kan je deze op het horloge verplaatsen, zodat je de exacte afstanden hebt.

Op het kleurentouchscreen lees je alles perfect af. Zo kan je de afstand van voor-, midden- en achterzijde van de green zien, maar ook afstanden tot hindernissen en doglegs op de baan worden getoond.

Komen er donkere wolken aan? Op het golfhorloge check je snel wat de kans op regen is en de temperatuur.

De Garmin S42 is te koop bij Bol.com & Decathlon

Garmin Approach S42

Score bijhouden, afstanden registreren en analyse

Ben jij ook het type dat na het putten alweer vergeten is hoeveel slagen hij in de baan had? Met de Garmin S42 kan je eenvoudig het aantal slagen bijhouden. Dit kan door middel van AutoShot gametracking. Deze functie houdt automatisch het aantal slagen en de afstanden per slag bij. Optioneel kan je het horloge koppelen met de Approach CT10 clubtrackingsensoren zodat je ook per club kan analyseren wat je gemiddeld slaat.

Na je rondje golf kan je je statistieken laden in de Garmin Golf app. Hiermee kan je je golf ontwikkeling bijhouden en je slagen analyseren per club. Ook is het mogelijk om een toernooi te organiseren en je afstanden te vergelijken met de professionals.

Scherm

Met het scherm van de Approach S42 hoef je niet bang te zijn dat het slecht afleesbaar is in de zon. Het chemisch gehard glas is ook in de zon goed af te lezen door de transflectief memory-in-pixel techniek. Verder beschikt het horloge over een touchscreen, zodat het hetzelfde werkt als je smartphone.

Met een schermresolutie van 240 x 240 pixels en schermgrootte van 30,4 mm. is het scherm uiteraard vele malen kleiner dan je smartphone scherm en niet iedereen zal dus even gemakkelijk de details op de baan kunnen aflezen, maar met goed werkende ogen of een bril is dit voor de meeste mensen geen enkel probleem.

De Garmin S42 is te koop bij Bol.com & Decathlon

Garmin S42 test

Design

Naast de luxere premium uitstraling van de Approach S42 kan je het horloge nog meer personaliseren met de verwisselbare bandjes. Deze banden hebben een snelsluiting, zodat regelmatig wisselen van bandje geen enkel probleem is. Erg fijn als je het horloge zowel tijdens het sporten als na het sporten wilt gebruiken, maar niet met een zweterig bandje wilt rondlopen.

De Garmin S42 is te koop bij Bol.com & Decathlon

Wat kan je met de Garmin S42 buiten de golfbaan?

Met de introductie van de Garmin S42 slaat Garmin wederom de weg in van de perfecte combinatie tussen gebruik op de golfbaan en het casual dragen buiten de golfbaan. Met de luxere uitstraling van de Garmin S42 draag je het golfhorloge ook met trots buiten de baan. Zonder GPS gaat het horloge maximaal tien dagen mee voordat je het horloge weer moet opladen.

Garmin S42 ook geschikt voor andere sporten

Op het horloge is ook een fiets- en hardloop app geïnstalleerd zodat je ook tijdens de het hardlopen of je fietsrondje je training kan registreren. Tegelijkertijd zorgen de activitytracker functies ervoor dat je gedurende de dag in beweging blijft en wordt het aantal stappen dat je op een dag zet bijgehouden. Ook het registreren van je slaap behoort tot de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen de Garmin S40 en S42?

Bij de introductie hadden wij de verwachting dat er verbeteringen zouden zijn doorgevoerd en de Garmin S42 een upgrade was van de Garmin S40. Navraag bij Garmin en het controleren van de specificaties leert echter dat enkel het design enkele wijzigingen heeft ondergaan en het horloge nu in meer verschillende kleuren beschikbaar is.

Garmin S42 of Garmin S62?

De Garmin S42 en S62 lijken qua golffuncties erg op elkaar. Toch zijn er een aantal verschillen te benoemen in het voordeel van de Garmin S62. Met name trainingsfuncties en betere baaninformatie maken de S62 net iets beter dan de S42. Ook de hartslagmeter is een mooie toevoeging van de S62.

De Garmin S42 en S62 zijn te koop bij Bol.com & Decathlon

Lees hier de belangrijkste verschillen tussen de Garmin S42 en Garmin S62:

 • Corning® Gorilla® Glass 3 is extra stevig en voorkomt krassen.
 • Sierranden zijn keramisch in plaats van metaal (S42).
 • 47 x 47 x 14,8 mm. behuizing in plaats van 43,3 x 43,4 x 11,7 mm.
 • Schermgrootte 1,3 inch (33,02 mm.) & 260 x 260 pixels in plaats van 1,2 inch (30,4 mm.) 240 x 240 pixels (S42)
 • 61 gram t.o.v. 43 gram (S42)
 • Batterij: 14 dagen (20 uur GPS) | 10 dagen (15 uur GPS)
 • 1 GB geheugen | 64 MB geheugen
 • Op de Garmin S62 zit een hartslagmeter, deze is op de S42 niet aanwezig.
 • Op de S62 kan je verschillende watch faces, gegevensvelden, widgets en apps downloaden via Connect IQ.
 • Vind mijn horloge functie is alleen via S62 mogelijk.
 • Garmin Pay is alleen via S62 mogelijk.
 • Het koppelen van cadanssensoren is mogelijk bij de S62 (voor andere sporten)
 • Bij de S62 is het mogelijk om de afstand tot een willekeurige bestemming op het scherm te tonen.
 • Swingtempo en tempotraining is alleen met de S62 mogelijk.
 • Informatie over windsnelheid en een virtueel caddie is alleen mogelijk op de S62.
 • Ook zijn er meer buitensporten beschikbaar om te meten met de S62, waaronder skiën, snowboarden, suppen, roeien en zwemmen.