Golfjurk

De sportieve golfjurk ziet er zo leuk uit dat je dit jurkje zelfs buiten de golfbaan kan dragen. Uiteraard is het jurkje speciaal gemaakt om een balletje te slaan op de golfbaan. Vanuit de golfclub zijn er bepaalde eisen waar je kleding aan moet voldoen. Het is slim om de golfkleding etiquette van je golfclub van tevoren even te checken, zodat je er zeker van bent dat een golfjurk is toegestaan op de baan. Vooral tijdens de zomermaanden is het heerlijk om in een jurkje een mooie swing te maken. Wij geven je graag een aantal handige tips om op te letten bij de aanschaf van een golfjurk.

Dri-fit materiaal

Als je een golfjurk van het merk Nike aanschaft, dan kom je de term dri-fit tegen. Golf lijkt geen intensieve sport, maar in de brandende zon begin je al snel te zweten. Niemand wil in een golfjurkje lopen met gigantische zweetplekken. Dri-fit wil zeggen dat zweet afgevoerd wordt door de stof. Je lichaam blijft droog en zal niet plakkerig aanvoelen als je van de golfcourse afwandelt. Dri-Fit zorgt ervoor dat je golfjurkje extra comfortabel aanvoelt. Bij Nike wordt deze technologie dri-fit genoemd, maar andere merken hebben dezelfde technologie. Ze geven deze techniek alleen een andere naam, maar het principe blijft hetzelfde.

Voldoende bewegingsvrijheid

Misschien wel één van de belangrijkste punten bij een golfjurk is de eventuele bewegingsvrijheid. Bij het maken van een swing wil je natuurlijk niet belemmerd worden door je jurkje. Het is van belang dat de stof van het jurkje voldoende stretch heeft om met je mee te bewegen. Als het jurkje voorzien is van mouwen dan moet hier ook voldoende stretch inzitten om vrij te kunnen bewegen tijdens het spelen van golf.

Zakken in je golfjurk

In een normaal jurkje wil je absoluut geen zakken hebben, maar in een golfjurkje kan het erg handig zijn. In deze zakken kan je bijvoorbeeld reserve golfballen bewaren. De meeste golfjurkjes hebben bijna onzichtbare zijzakken of achterzakken waarin je spulletjes kan bewaren. Mocht je een uitgebreide golftas hebben dan zijn zijzakken vaak geen must.

Bijpassend ondergoed

De meeste golfjurkjes worden geleverd met bijpassend ondergoed van vaak dezelfde stof. Dit wordt vaak gedaan zodat je zo comfortabel mogelijk een balletje kan gaan slaan op de golfcourse. Nike is o.a. een bekend merk waarbij je bijpassend ondergoed geleverd krijgt.

Golfjurkjes zijn te koop bij