Golf shirts | Golfpolo’s

Volgens de golfkleding etiquette dien je een golf shirt te dragen met een kraagje. Het is dan ook logisch dat je in eerste instantie gaat kijken in je kledingkast naar je Tommy Hilfiger, Ralph Lauren en McGregor polo’s voor het vinden van een geschikt golf shirt. Toch zijn deze shirts niet geschikt om in te golfen. Zeker bij warm weer zal je bij een activiteit als golf al snel gaan transpireren. Door zweet zal de polo bij het maken van een swing gaan schuren, waardoor irritaties optreden en je golfspel wordt beïnvloed.

Beste golfshirt en golfpolo

We adviseren je om een speciale golfpolo of golf shirt aan te schaffen dat geschikt is om in te sporten. De meeste golf shirts zijn gemaakt van materiaal dat droog blijft en beschermd bij warm weer. Polyester ademt en zorgt voor een snelle afvoer van zweet naar buiten, hierdoor blijft het shirt droog en loop je niet 18 holes met een bezwete rug.

Daarnaast zijn polyester polo’s flexibeler, waardoor je met meer gemak je swing kan maken. De pasvorm van een golfshirt is te vergelijken met de maat van je reguliere t-shirt en polo.

Kijken we naar onze favoriete golfpolo, dan zijn dit volgens ons de beste golfpolo’s:

De volgende webshops hebben een grote collectie golfpolo’s en golf shirts:

Casual golfpolo’s van Fred Perry

Wil je na het golfen er fashion bij lopen om na afloop bijvoorbeeld een drankje te doen? Dan kunnen we de poloshirts van Fred Perry van harte aanbevelen. Het merk is sinds 1952 een groot succes, het jaar waarin de drievoudig Wimbledon winnaar Fred Perry, zijn poloshirt presenteerde. Met het, inmiddels bekende logo, gebaseerd op het originele logo van Wimbledom. De Fred Perry Poloshirts zijn o.a. verkrijgbaar in de Suitable winkels of online.

Veel gestelde vragen over golfpolo’s

Is een polo verplicht bij golf?

Op de meeste Nederlandse golfbanen is een polo met kraag niet verplicht. De regels verschillen echter per golfbaan en ook verschilt het per golfbaan hoe streng er op gecontroleerd wordt. Bekijk dus voordat je ergens gaat golfen even op de website van de golfbaan, zodat je zeker weet dat je het juiste golfshirt draagt.

Kan je met een normale polo golfen?

Ja, uiteraard kan je met een normale polo van katoen ook gaan golfen. Is het echter heel warm, dan is het verstandiger om te kiezen voor een ademende polo die gemaakt is van polyester.