Dames Golfkleding tips

Voor het samenstellen van dames golfkleding dien je de juiste combinatie te vinden tussen wat je zelf mooi vindt en wat past binnen de regels en etiquette van de golfclub die je bezoekt. De golfkleding etiquette verschilt tegenwoordig per golfclub, de meeste golfclubs doen tegenwoordig niet meer zo moeilijk over een nette spijkerbroek of trui zonder kraag. Toch zijn er ook een aantal golfclubs die wel waarde hechten aan de etiquette en hier streng op toe zien. Vraag je dus bij het kopen van dames golfkleding altijd af bij welk type golfclubs je gaat golfen, zodat je weet of je je aan de oorspronkelijke golfkleding etiquette moet houden of dat er een losser beleid is qua vereiste golfkleding op de club waar je gaat golfen. Hieronder bespreken we de algemene regels van golfclubs die de golfkleding etiquette streng naleven en golfclubs die de etiquette niet streng naleven, zodat je op basis daarvan een goede beslissing kunt nemen over welke golfkleding je nodig hebt. Daarnaast geven we advies bij het online kopen van golfkleding en bij welke online golfshops je het beste zult slagen.

Etiquette

Bij golfclubs met een strenge golfkleding etiquette is het verplicht om een blouse of poloshirt met kraag, met of zonder mouw te dragen. De blouse of het poloshirt moet de band van de broek of rok raken op het moment dat de speler rechtop staat. Het is niet toegestaan om topjes en laag uitgesneden shirtjes te dragen. Daaronder wordt een lange golfbroek, golfrok, broekrok of korte (bermuda)broek gedragen. De broek moet net zijn, niet toegestaan zijn bijvoorbeeld leggings, stretchpants, jogging-of trainingspakken en andere sportkleding. Bij het dragen van een korte broek of rok dienen sokken op enkelhoogte te worden gedragen. Als schoeisel worden golfschoenen of golflaarzen met softspikes gedragen, deze eis is met name voor je eigen veiligheid en comfort. Op golfschoenen glij je namelijk minder snel uit en de meeste golfschoenen zijn waterdicht. Een pet is toegestaan, zolang deze in het clubhuis wordt afgezet.

Golfclubs zonder strenge golfkleding etiquette

Zoals gezegd zijn de meeste golfclubs niet meer zo streng als vroeger. Zolang je het niet te bont maakt met bijvoorbeeld een trainingspak of aanstootgevend topje dan zal je gewoon worden toegelaten op de baan. Ook het dragen van een nette spijkerbroek of korte broek zal je niet snel een weigering opleveren, de vraag is dus vooral of je deze kleding zelf comfortabel genoeg vindt om in te golfen? Het voordeel van een echte golfbroek is namelijk dat deze soepel meebeweegt en niet gaat irriteren bij langdurig golfen. Ook een golfpolo is van ander materiaal gemaakt dan een reguliere polo, waardoor je er fijner in kunt golfen en minder transpireert dan in een gewone polo. Bel bij twijfel over wat wel wen niet mag eerst even met de desbetreffende golfclub.

Online dames golfkleding kopen

Het grootste nadeel van online golfkleding kopen is dat je het niet van te voren kunt passen. Het grootste voordeel van online golfkleding kopen is dat je het aanbod van meerdere shops kunt vergelijken en je keuze dus kunt baseren op een veel groter aanbod. Ook zie je snel welke golfkleding in de aanbieding is. Bij de volgende webshops hebben wij goede ervaringen met het aanschaffen van dames golfkleding:

Plaats een reactie