Golfjack kopen tips

Ben je op zoek naar een golfjack? Dan hebben we tips voor het kopen van een comfortabel golfjack, waarin jij je uiteraard goed kunt bewegen. Golf is een sport die zowel in de zomer als in de winter gespeeld kan worden. Met name in de wintermaanden is een golfjack zeker aan te raden. Deze beschermt je namelijk tegen de wind en de regen.

Waar moet een goed golfjack aan voldoen?

Een goed golfjack is waterdicht, zodat deze je beschermt tegen regen en wind. Het jack moet ook goed ademend zijn en ervoor zorgen dat je alle bewegingen uit kunt voeren. Veel golfjacks zijn gemaakt van een flexibele meebewegende (stretch) stof. Als je gaat golfen, dan heb je onder je jack nog twee lagen kleding aan, een thermoshirt en daaroverheen een lang shirt. Het kan zijn dat het te warm is, of dat je hierdoor toch wordt beperkt bij je bewegingen. Draag dan een golfshirt met korte mouwen.

Golfjacks zijn te koop bij Bol.

Droog en comfortabel golfen

Met een golfjack kun je comfortbal op de baan staan, ook bij regen en wind. Er zijn verschillende merken die golfjacks aanbieden. Nike is een van deze merken. Zij hebben een jack ontworpen met elastisch materiaal op de schouders en met mesh openingen. Hierdoor is er voldoende ruimte om te bewegen en om ervoor te zorgen dat je lichaam goed kan ventileren. Bij golfjacks van goede kwaliteit is er gekozen voor materiaal dat wind, regen en sneeuw tegenhoudt. Hierdoor blijf je droog en warm tijdens het spelen. De naden van het jack zijn vaak gelijmd, voor een betere beschermen tegen alle elementen. Er kan een col aanwezig zijn met een ritssluiting die is ingenaaid. Dit zorgt er voor dat elementen buiten worden gehouden. Meestal is er ook een verstelbare zoom aanwezig en manchetten. Een goed golfjack is belangrijk als je de golfbaan op gaat om je lichaam goed te beschermen en droog te kunnen spelen. Wanneer je jezelf voorziet van een goed golfjack, kun je de baan op wanneer je maar wilt.

Golfjack kopen

De beste golfjacks zijn onder meer te koop bij onderstaande webshops: