Odyssey Red Ball Putter review

Als je een golfer vraagt om een echt puttermerk op te noemen, dan krijg je in de meeste gevallen Odyssey als antwoord. Het merk is onderdeel van golfmerk Callaway en is gespecialiseerd in de kunst van het putten en met name in het ontwerpen van de beste putter ter wereld. Hiervoor blijven ze de technologieën van de Odyssey putters ontwikkelen. Odyssey heeft geconstateerd dat een slechte set-up en op de verkeerde wijze oplijnen de meest voorkomende oorzaken zijn van een gemiste put. Met de nieuwe Red Ball putter gaat Odyssey golfers helpen om deze twee meest gemaakte fouten te verhelpen. In deze review bespreken we alle eigenschappen van de Odyssey Red Ball putter.

De juiste houding en beter oplijnen

Het valt meteen op dat de Odyssey Red Ball putter een heel nieuw ontwerp heeft in vergelijking met de voorgaande putters van het merk. Odyssey had zichzelf dan ook een duidelijk doel gesteld bij het ontwerpen van de putter: Betere set-up en beter oplijnen. Dit zijn uiteraard twee van de belangrijkste voorwaarden voor een goede put, naast de juiste snelheid van de bal. In het ontwerp wordt de speler geholpen bij de juiste set-up en het oplijnen.

Op de achterkant van de face-balanced mallet zit een rood balletje met daarboven een vizier dat je gaat helpen bij het oplijnen. Je hebt de goede houding te pakken als je het rode balletje volledig door het vizier kan zien. Als de rode bal deels links of rechts in het vizier staat, sta je iets te veel voor of achter de bal opgelijnd. Corrigeer dit net zolang totdat de bal in het midden van het vizier staat, zodat je zeker weet dat je perfect staat opgelijnd. Een ander hulpmiddel zijn de contrasterende zwart witte markeringen die we eerder zagen op de Odyssey Versa en sommige van de Odyssey O-Works putters.

Callaway is het eerste merk dat middels deze innovatie het oplijnen vereenvoudigd. Eerder hadden merken als Wilson en Seemore ook putters met een streep die bij de juiste houding verdwijnt achter de shaft. Met de Red Ball technologie heeft Odyssey dit op een nog betere manier toegepast, zodat oplijnen nog eenvoudiger wordt.

Het betreft een mallet putter, waarbij het meeste gewicht aan de zijkant zit voor extra stabiliteit. Een dergelijke putter is erg vergevingsgezind als je het midden van het clubblad mist.

Je hebt de keuze uit een rechtshandige of linkshandige putter met een shaft van 33, 34 of 35 inch.

De Odyssey Red Ball putter is te koop bij Bol.com & Decathlon

Odyssey Red Ball