Wat is er speciaal aan golfschoenen?

Door het dragen van speciale golfschoenen heb je een betere grip en balans op de golfbaan. Goede golfschoenen dragen dan ook voor een groot deel bij aan je prestaties, omdat stabiliteit een belangrijke factor is bij het slaan van de bal.

Waar moeten golfschoenen aan doen?

Uiteraard moeten golfschoenen zorgen voor grip en stabiliteit op de golfbaan. Daarom is één van de vereisten dat ze voorzien zijn van spikes en noppen, zodat je niet wegglijdt op de baan.

Daarnaast moeten golfschoenen voornamelijk zorgen voor comfort op de golfbaan. Daarom zijn de meeste golfschoenen waterdicht, zodat je op een natte golfbaan niet in natte golfsokken hoeft te lopen. Ook het loopcomfort is erg belangrijk, daarom zijn goede golfschoenen voorzien van licht dempend materiaal bij de hak voor het comfortabel lopen door de baan.

Voor het kopen van golfschoenen lees ons blog met de Beste golfschoenen

Waarom zijn golfschoenen verplicht?

Golfschoenen zijn op de golfbaan verplicht omdat je de golfbaan met goede golfschoenen zo min mogelijk beschadigd. Golfschoenen moeten voorzien zijn van noppen of spikes, zodat de baan zo min mogelijk beschadigd wordt. Door het dragen van golfschoenen sta je zelf ook met meer grip op de baan.

Heb je golfschoenen nodig?

Ga je trainen op de driving range of oefen je om kennis te maken met het golfspel een keertje op de oefenbaan, dan is het echt niet nodig om speciaal daarvoor golfschoenen aan te schaffen. Maar als je ze hebt dan is het zeker aan te raden om ook bij het oefenen je golfschoenen te dragen zodat je aan je golfschoenen gewend raakt bij het slaan.

Zijn golfschoenen waterdicht?

De meeste golfschoenen zijn waterdicht, dit moet ook wel want zelfs in de zomer kan het gras nat zijn door ochtenddauw en sproeien. Let er dus bij het kopen van je golfschoenen op dat ze een membraam hebben of zijn geïmpregneerd. Hierbij geldt dat geïmpregneerd leder meer ademend is dan golfschoenen die met een membraam waterdicht worden gemaakt.