Titleist golfset

Heb je het over één van de beste merken op het gebied van golf, dan staat het merk Titleist vrijwel in ieder rijtje in de top 3. Op het gebied van golfballen is Titleist al enkele jaren de absolute nummer één met de Pro V1 en Pro V1X, maar ook op het gebied van Titleist golfclubs staat het aan de top met de Titleist TSi drivers, fairways, hybrides, Titleist Utility ijzers en Titleist ijzers. We bespreken in dit blog de Titleist golfclubs en onze ervaring met onze eigen Titleist golfset.

Titleist golfset

Ben je op zoek naar een volledige Titleist golfset? Dan moeten we je teleurstellen, van Titleist zijn er geen golfsets verkrijgbaar met golftas, driver, hybrides, ijzers en een putter. Het voordeel is dat je dus je eigen Titleist golfset helemaal kan samenstellen naar je eigen wensen eventueel aangevuld met een eigen golftas en je favoriete putter. Het nadeel is dat de totaalprijs flink kan oplopen, maar dat weet je van tevoren als je wilt golfen met het topmerk Titleist!

Ga je voor de beste golfset van Titleist, dan raden we je een combinatie aan van de volgende golfclubs:

Gebruik je zelf nooit een ijzer zeven of andere club, laat deze dan vooral uit je golftas! De inhoud van een golftas is voor een groot deel afhankelijk van je eigen voorkeur voor bepaalde clubs.

Titleist TSi driver

De Titleist TSi drivers zijn de beste drivers die ze ooit hebben ontwikkeld, als we Titleist mogen geloven uiteraard. Er is gebruik gemaakt van nieuwe materialen en een verbeterde aerodynamica die er voor zorgen dat de golfbal weer een stukje verder kan worden geslagen.

Waar staat TSi voor?

Het TS project, staat voor Titleist Speed. Met dit project wilde Titleist een driver ontwikkelen zonder concessies te doen. De focus lag op afstand! Een jaar later werd de ‘i’ toegevoegd aan de TS, deze staat voor ‘impact’.

Inmiddels heeft het merk vier verschillende drivers en ook andere clubs ontwikkeld vanuit het TSi project.

Titleist TSi driver review

Maar welke Titleist TSi driver moet je kiezen? De vier verschillende Titleist TSi drivers lijken van de buitenkant misschien veel op elkaar, maar hebben ieder zo hun eigen specificaties en kwaliteiten.

Wat kenmerkt de Titleist TSi drivers?

 • Het clubblad is gemaakt van ATI 425, een speciale legering die goed vervormbaar is. Daarom leent het zich volgens Titleist beter voor het vormen van een driver dan 6-4 titanium, dat gewoonlijk wordt gebruikt voor het ontwikkelen van drivers. Het materiaal zorgt ervoor dat de bal nog meer snelheid krijgt.
 • De verbeterde aerodynamica zorgt voor een snellere swing en meer snelheid van de bal.
 • Door verbeteringen aan het contract in het clubblad, zie je meer loft wat helpt bij het oplijnen.
 • Met de terugkeer van de SureFit hosel is het mogelijk om de loft en lie settings in te stellen op 16 manieren.
 • Je hebt de keuze uit een standaard shaft of een viertal premium Graphite shafts.

Titleist TSi1 Driver

Utra-lichtgewicht & Afstand

Voor golfers met middelmatige swingsnelheid die op zoek zijn naar een ultralichte driver met maximale afstand.

Titleist TSi2 Driver

100 % afstand

Voor golfers die op zoek zijn naar een optimale snelheid en nauwkeurigheid over het hele clubblad. De TSi2 is vergevingsgezind en zorgt voor een hogere lancering.

Titleist TSi3 Driver

Dynamische afstand

Geschikt voor de betere golfer (met lage handicap). Minder vergevingsgezind door het compacte clubhoofd. Het zwaartepunt van de TSi3 driver is perfect af te stellen met de nieuwe Surefit zwaartepunt rail technologie.

Titleist TSi4 Driver

Lage spin, maximale afstand

Voor golfers die problemen hebben met veel spin en zoeken naar lange, rechte afslagen.

Titleist TSi drivers zijn te koop bij Amazon, Bol.com & Decathlon

Titleist TSi Fairway

Titleist heeft met de Titleist TSi1, Titleist TSi2 en Titleist TSi3 een drietal geweldige fairway woods ontwikkeld.

Kenmerken TSi fairway wood

 • Voorzien van Active Recoil Channel 4.0 (Actief terugslagkanaal) – De verfijnde ARC 4.0 lijnt de zwaartepuntplaatsing perfect uit om een groter slagvlak flexibiliteit en hogere balsnelheid te kunnen leveren, met name laag op het slagvlak. Dit zorgt ervoor dat de bal hoog en met weinig spin wordt geslagen voor maximale afstand.
 • Geoptimaliseerde gewichtsverdeling.
 • Zowel de loft en de lie zijn naar wens aan te passen.
 • Keuze uit featured shafts en premium shafts van Graphite Design.

Maar welke Titleist fairway houten is voor jou golfspel het meest geschikt, de verschillen tussen de Titleist fairway woods:

 • Titleist TSi1 Fairway woodVoor golfers met een gemiddelde swingsnelheid die op zoek zijn naar een ultra-lichtgewichte driver voor het bereiken van een maximale afstand. De driver is gemiddeld vijftig gram lichter dan andere drivers. Deze fairwaywood wordt aangeraden voor golfsers met een handicap tussen de 10 en 36.
 • Titleist TSi2 Fairway woodMeest vergevingsgezind.
 • Titleist TSi3 Fairway woodVerborgen zoolgewicht dat kan worden verplaatst voor het zelf creëren van de perfecte balvlucht. Het is mogelijk om extra gewicht in de teen, hiel of het midden van het clubhoofd te plaatsen voor het creëren van een fade, draw of neutrale balvlucht. De insert verdwijnt volledig in de zool, dus er is geen sprake van een veranderend contact met de grond.

De Titleist Fairway Woods zijn te koop bij Amazon

Titleist TSi hybride

Met de hybrides van Titleist kan je lange afstanden slaan vanaf de fairway of uit het hoge gras. De TSi hybrides van Titleist zijn de meest veelzijdige hybrides die op dit moment te koop zijn, niet voor niks vond Golf Montly de hybrides tijdens hun test een cruciale golfclub voor in je golftas. Je hebt keuze uit drie verschillende hybrides, zodat er altijd een hybride bij zit die bij jouw spel past.

De Titleist TSi2 is de meest vergevingsgezinde hybride en heeft een meer afgeronde symmetrische vorm vergeleken met de TSi3, die iets compacter is. De TSi3 is meer geschikt voor de betere golfer die constant slaat. De TSi3 heeft ook een iets lagere balvlucht met een hogere balsnelheid voor meer afstand.

De later geïntroduceerde TSi1 is geschikt voor golfers met een matige swingsnelheid die op zoek zijn naar een ultralichtgewichte driver voor het bereiken van een maximale afstand.

Het is nog even wachten op onze eigen Titleist TSi hybride review, maar als we afgaan op de reviews van verschillende golfmagazines dan behoren de nieuwe Titleist TSi hybrides tot de absolute wereldtop.

Titleist TSi hybrides zijn te koop bij Bol.com

Titleist ijzers

Met de Titleist T-serie ijzers heeft Titleist voor het eerst in elf jaar tijd een volledig vernieuwde ijzers op de markt gebracht sinds de introductie van de AP ijzers. Met het gebruik van meerdere materialen en een dunner clubblad zijn de ijzers van boven tot onder opnieuw ontworpen.

De focus bij het ontwerpen lag op optimaal contact tussen club en bal en het consistenter raken van de bal, ook als de slag niet perfect is. De balvlucht is geoptimaliseerd, zodat de bal niet alleen de green weet te bereiken, maar ook daar blijft liggen. Want wat heb je aan lange afstanden, als je geen controle over de bal hebt?

Wat zijn de verschillen tussen de drie Titleist T-serie hybrides?

 • Titleist T100 – Veel controle & ongeëvenaard gevoel
 • Titleist T200 – Afstand
 • Titleist T300 – Spelverbetering

Titleist T-Serie ijzers zijn te koop bij Amazon

Titleist T100

Scotty Cameron putters

Onder de merknaam Titleist worden geen putters uitgebracht. Het zusterbedrijf Scotty Cameron is gespecialiseerd in het ontwerpen van putters in samenwerking met Titleist. De Scotty Cameron Phantom X is technologisch de meest geavanceerde putter ooit van Scotty Cameron. Verschillende materialen zijn gebruikt en het moderne design tillen je putting skills naar een nieuw niveau.

Waar kan je een Titleist golfset kopen?

Titleist is in de meeste golfwebshops ruim vertegenwoordigd. Zo heeft Decathlon de populairste Titleist golfclubs te koop. In uitzonderlijke gevallen zal je moeten uitwijken naar het buitenland. Veel webshops in het Verenigd Koninkrijk hebben inmiddels geregeld dat je zonder bijbetaling of verzendkosten clubs naar Nederland kan laten verzenden. Over het algemeen zijn de prijzen van clubs vergelijkbaar met die in Nederland, je moet uiteraard wel rekening houden met een langere levertijd.

Nederlandse webshops met Titleist golfclubs:

Wij hebben in het buitenland goede ervaringen met het kopen van golfclubs bij: